HTML

Együtt a Közjóért Egyesület

Az Egyesület célja a vidéki, falusi közösségek gazdasági szerepének motiválása, erősítése, önfejlesztésre való hangolása.

Friss topikok

Linkblog

Az Együtt a Közjóért Egyesület - EKE bemutatkozása

2010.10.25. 20:49 Együtt a Közjóért

Tisztelt olvasó!

Az Egyesület célja a vidéki, falusi közösségek gazdasági szerepének motiválása, erősítése, önfejlesztésre való hangolása.

Az Egyesület közreműködő kíván lenni szervező tevékenységgel, olyan helyi központok kialakításában, amelyek működése révén erősödik a kistelepülések innovatív kézsége, amelyek a vidék versenyképességét – beleértve a helyi munkaerőt, termékeket és szolgáltatásokat – jelentősen javítják.
Ezt úgy kívánja elérni, hogy elősegíti a társadalmi kommunikációt, szervezi, segíti a helyi termelést és kereskedelmet, a gazdálkodást, technológiákat és szaktudást biztosít.
Az Egyesület célja között kiemelt szerepet kap a szociális tevékenység, a közösségfejlesztés. Ezt elősegítendő fórumokat biztosít, rendezvényeket szervez a kommunikáció javítása érdekében, segíti a rászorulókat, érvényt szerez az esélyegyelőségnek, a nemzetiségek harmonikus együttélését szorgalmazza, támogatja, szervezi és segíti a közösségi gazdálkodást.
AZ Egyesület működési területe elsősorban a vidék, emiatt nagy hangsúlyt fektet a mezőgazdasági tevékenységek, agrotechnológiák fejlesztésére, a közösségre szervezett mezőgazdaságra, a változó környezeti, gazdasági körülményekhez való alkalmazkodásra. Szervezi és elősegíti a helyi termék előállítását és annak kereskedelmét.
További cél Nógrád megye területén főképp a hátrányos helyzetű településeken elősegíteni az Egyesület céljaival egyező, vagy azt kiegészítő célú civil szervezet létrejöttét és ezek munkáját. Az Egyesület e célját hosszú távon Magyarország egész területére kiterjesztené.
Céljainak végrehajtása során különös figyelmet fordít a környezettudatosságra, az egészségmegőrzésre, a kultúrális értékekre és az emberi jogokra.
Célja továbbá, hogy pályázatok útján megfelelő anyagi hátteret biztosítson e feladatok végrehajtásához.
 
Az Egyesület a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik.
 
 
Elérhetőség: egyuttakozjoert@gmail.com
 
 
Üdvözlettel
 
Az Egyesület elnöksége
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttakozjoert.blog.hu/api/trackback/id/tr192398523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása