HTML

Együtt a Közjóért Egyesület

Az Egyesület célja a vidéki, falusi közösségek gazdasági szerepének motiválása, erősítése, önfejlesztésre való hangolása.

Friss topikok

Linkblog

EKE bodak (Gypsy bread) sütés – KÁTKI Biodiverzitás Konferencia

2012.05.24. 19:32 Együtt a Közjóért

2012 május 22. a biológiai sokféleség nemzetközi napja vagy a biodiverzitás védelmének világnapja. Ezen a napon rendezvények, programok és konferenciák sokaságát rendezik a biodiverzitás népszerűsítése, a lehetőségek és a fenntarthatóság megvitatása céljából. A KÁTKI (Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központ) is konferenciát szervezett 2012 május havának 21-22. napjain. A konferencia égisze alatt elsősorban a Kárpát-medencében honos domesztikált (háziasított) fajok és fajták diverzitása (sokszínűsége) állt.

Egyesületünk (Együtt a Közjóért Egyesület - EKE), mint meghívott vendég és egyben, mint roma gasztrokultúrális partner szerepelt. 

Május 22.-én a konferencia zárása képen a KÁTKI meleg ebéddel vendégelte meg a konferencián résztvevőket. A menü szürkemarhapörköltből, rántott pontyból és tejfölös harcsából állt, amihez bodakot (cigánykenyeret) kínáltunk, kenyér gyanánt. 

A bodak hagyományos típusú lepény. Az általunk készített bodak receptje:

Hozzávalók:

- Liszt

- Élesztő (eredetileg nincs a receptben, de jó állagjavító hatású)

- Szódabikarbóna

- Só

- Víz

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel, szódabikarbónával, sóval és vízzel összedolgozzuk. 2-3 cm-esre lapítjuk, és forró felületen (sparhelt platni) sütjük. 

Összesen 130 db bodak készült, a vendégeknek nagyon ízlett, amit az jelzett leginkább, hogy teljes egészében elfogyott. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köszönjük

Oláh Károlyné

Hajdaráné Imrik Mária

Oláh Károly

Hajdara Roland

Víg Péter

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttakozjoert.blog.hu/api/trackback/id/tr514544302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása