HTML

Együtt a Közjóért Egyesület

Az Egyesület célja a vidéki, falusi közösségek gazdasági szerepének motiválása, erősítése, önfejlesztésre való hangolása.

Friss topikok

Linkblog

Csibeosztás 2011

2011.07.10. 16:14 Együtt a Közjóért

Csibeosztás 2011

2011. június 15.-én a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány adományaként 24 halmozottan hátrányos helyzetű családnak osztottunk szét a Karancssági Önkormányzattal együttműködve családonként 40 db csibét és melléjük további 40 kg takarmányt.

Az idei baromfi adományozássokkal megalapozzunk a helyiek baromfi tartási ismereteit. Így a jövő évtől induló Együtt a Közjóért - Baromfi Programban már egy kis tapasztalattal tud részt venni a helyi lakosság. Az Együtt a Közjóért - Baromfi Program alapja az Egyesület saját baromfi törzsállománya lesz. Ezek szaporulatából képezzük a lakosokhoz kihelyezhető állományt. A törzstenyészeteket őshonos fajtákból kívánjuk kialakítani. Ilyen fajták pl. a magyar parlagi tyúk fogolyszínű és kendermagos színváltozatai és az erdélyi kopasznyakú tyúk fekete színváltozata. A fajták és azok színváltozatainak kiválasztásában fontos szempontunk a tájba illeszthetőség, vagyis, hogy hagyományosan mely fajták, mely színváltozatai jellemzőek az Északi régióra.    A tervezett törzstenyészetekben fajtafenntartó tenyésztést végzünk. A Program során szorosan együttműködünk a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesületével.

webalbum: https://picasaweb.google.com/egyuttakozjoert/Csibeosztas2011

 

Üdvözlettel

Oláh Károly - Elnök

Víg Péter – Szakmai vezető

Csonka Melinda - Titkár

Szilágyi Tiborné - Alelnök

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttakozjoert.blog.hu/api/trackback/id/tr983055082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása