HTML

Együtt a Közjóért Egyesület

Az Egyesület célja a vidéki, falusi közösségek gazdasági szerepének motiválása, erősítése, önfejlesztésre való hangolása.

Friss topikok

Linkblog

Cserkészet Karancsságon

2011.11.19. 22:09 Együtt a Közjóért

2011 nyarán Karancsságon Prezenszky Edit néni közbenjárásával és az Együtt a Közjóért Egyesület tagjainak aktív közreműködésével megalakultak az első kis cserkész őrsök. Az első két őrs a Karancssági I. István Általános Iskola 1. és 2. osztályos tanulóiból áll. A lány őrs neve tulipán, a fiú őrs neve sas lett.

A cserkészőrsök minden szombaton összejönnek az általános iskolában egy két órás foglalkozásra. A foglalkozásokon a gyerekek megismerkednek a cserkészet és a keresztény vallás alapjaival, gyakorolnak iskolai tantárgyakat, meséket elemeznek, verselni, énekelni, olvasni és írni tanulnak, ismerkednek a természettel és persze sokat játszanak. A jövőben idősebb korosztályokból és a szomszédos falvakban is alakulnak cserkészőrsök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cserkészet szerepe fontos a nevelésben, mert játszva tanít a szeretetre, a rendre, a tiszteletre, a természet, a tudomány és a vallások ismeretére.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttakozjoert.blog.hu/api/trackback/id/tr303397019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása